We zien de wereld niet zoals die is 

We zien de wereld zoals we zelf zijn 

Stephen Covey

Empower Challenge

Inzicht in jezelf EN de anderen!

Een interessante en waardevolle training voor inzicht in jezelf en de anderen.

Het geeft je inzicht in jouw communicatie en taalstijl, het verbetert communicatie onderling en het bevordert een prettige samenwerking en samenleven met de mensen om je heen.

Verandermanagement wordt een stuk eenvoudiger wanneer je kunt aansluiten op de voorkeursstijl in gedrag en communicatie van jouw team. Het kan je als manager helpen om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en daarbij de weerstand te beperken

Deze training bestaat uit een combinatie van:

DISC gedrag- en drijfverenanalyse

NLP communicatiemodel en taalstijlen

Ik neem je mee in deze methodes die je in kan zetten om je communicatie en samenwerking met anderen te verbeteren. 

Inhoud training

2 individuele coachingssessies van 2 uur

Het doen van een Disc en drijfveren test

Uitleg en toepassen NLP communicatiemodel en taalstijlen

Bespreken en verdiepen van beide analyses

Investering

€ 675,- excl. Btw

Waarom Disc?

Het begrijpen van de vier verschillende stijlen stelt je in staat om anderen te lezen en op hen in te spelen en zodoende wrijving te voorkomen. En nog belangrijker: deze vaardigheid zal je ook helpen om te beseffen waarom je doet wat je doet. En dat is ook een cruciale factor in het minimaliseren van onderliggende wrijving en voorkomen van verspillen van energie.

Wat leer je hiermee?

Eerst leren we hoe je snel elke stijl kunt herkennen middels de verbale, vocale en visuele aanwijzingen, die ons vertellen of mensen meer mensgericht of mensen meer taakgericht zijn. En vervolgens meer introvert of meer extravert zijn. Deze verschillen zijn heel duidelijk als je weet waar je op moet letten.

Vervolgens gaan we verder in op het proces van het begrijpen van de diverse gedragsstijlen, hun sterke punten, hun zwakke punten, hun doelen en hoe ze denken en handelen. We leren wat hun grootste angsten zijn, hun sterktes en hun grootste tekortkomingen en ontdekken wat hen het meest enthousiasmeert. Daarnaast zien we hoe elke stijl belangrijke taken aanpakt, of het nu gaat om het sluiten van een deal, het aansturen van anderen of een vliegtuig vol met passagiers voorbereiden voor take off.

Tot slot leren we hoe we ons gedrag kunnen aanpassen op manieren die spanningen zullen verminderen en medewerking en vertrouwen zullen verbeteren in allerlei soorten relaties. Of het nu gaat om een verkoopgesprek, het leiding geven aan anderen of het socialiseren met anderen.

Wat is DISC

DISC laat het gedrag van een persoon in een bepaalde omgeving zien. Daar gaat het in essentie om.

Iedereen is een combinatie van alle 4 de stijlen, de vraag is enkel waar de voorkeur naar uit gaat in een bepaalde context. Van welk gedrag krijg je energie en welk gedrag kost energie?

In feite is dit wat we in kaart brengen met een DISC-analyse.

Disc leert je je eigen gedragsstijl begrijpen en waarom je je gedraagt zoals je je gedraagt. Je leert hoe je je eigen scherpe randjes kunt bijslijpen en je kunt sterke punten ontwikkelen waarvan je misschien niet eens wist dat je ze had.

Het DISC-model geeft inzicht in het gedrag van mensen. Het geeft bijvoorbeeld weer hoe iemand overkomt in de communicatie met zijn/haar omgeving. Dit is zowel verbaal als non-verbaal. Het volgende wordt hierbij gemeten:

Hoe gaat iemand om met uitdagingen en problemen? De kleur die hieraan gekoppeld wordt is vaak het vurige rood. (D van dominantie);

Hoe welke wijze overtuigt iemand een ander? De kleur die hieraan gekoppeld wordt is vaak het zonnige geel (I van Invloed);

Hoe reageert iemand op veranderingen en tempowisselingen? De kleur die hieraan gekoppeld wordt is vaak het aardse groen. (S van Stabiliteit);

Hoe gaat iemand om met regels en procedures? De kleur die hieraan gekoppeld wordt is vaak het heldere blauw. (C van Conformisme).

Drijfveren

Met de drijfveren analyse krijg je inzicht in jouw drijfveren.

Drijfveren zeggen iets over jouw motivatie, houding, voorkeur en waarden. Het is datgene wat jou beweegt om iets te doen of die keuze te maken. Het is wat jouw werkelijk beweegt.

Drijfveren beïnvloeden gedrag en actie en kunnen worden beschouwd als een enigszins ‘verborgen’ motivatie, omdat ze niet direct waarneembaar zijn. Inzicht in je drijfveren helpt je om erachter te komen WAAROM je bepaalde dingen doet.

Drijfveren bepalen in belangrijke mate wat we belangrijk vinden in het leven en in wat voor situaties we geneigd zijn om in actie te komen.

Waar gedrag iets zegt over de manier waarop je reageert en handelt (bijvoorbeeld doortastend of meer afwachtend), geven je drijfveren de reden aan en bepalen ze in belangrijke mate de richting van je gedrag.

NLP communicatiemodel

Het is een model dat inzicht geeft in hoe we de buitenwereld waarnemen en hoe we via filters betekenis geven aan de informatie en vervolgens erop reageren.

Stel je voor: je komt beide uit dezelfde vergadering. Na afloop zeg jij bij de koffie tegen een collega “wat fijn hè, dat er nu duidelijkheid is over de prioriteiten”. Waarop deze reageert “fijn?! ik heb mij de hele tijd lopen storen aan die blikken van Johan, hij leek het nergens mee eens te zijn. Ik heb dat verhaal over die prioriteiten eigenlijk helemaal niet meegekregen”. Dezelfde gebeurtenis, allebei een andere ervaring.

Het NLP communicatiemodel geeft je inzicht hoe het mogelijk is dat twee mensen dezelfde gebeurtenis op een andere wijze interpreteren, opslaan en erop reageren.

Wil je weten wat de Empower Challenge jou kan brengen? 

Wat anderen zeggen

“Yvonne is een toegewijde coach. Met ware commitment op jouw groei en potentie helpt ze je om het leven te creëren wat JIJ wil. Met openheid, vriendelijkheid en to the point vragen helpt ze je om tot die waardevolle kern van jouw kracht te komen. Dat doet ze fantastisch! Daarnaast organiseert Yvonne ook onze succesvolle expeditie naar Schotland en Zuid Afrika. Een multi talent.

Prettig samenwerken met deze fijne vrouw! Yvonne is een toegewijde coach. Met ware commitment op jouw groei en potentie helpt ze je om het leven te creëren wat JIJ wil. Met openheid, vriendelijkheid en to the point vragen helpt ze je om tot die waardevolle kern van jouw kracht te komen. Dat doet ze fantastisch! Daarnaast organiseert Yvonne ook onze succesvolle expeditie naar Schotland en Zuid Afrika. Een multi talent. Prettig samenwerken met deze fijne vrouw!”

“Het afgelopen half jaar heeft Yvonne mij geholpen om met (nog) meer geluk en plezier in het leven te staan en mezelf verder te ontwikkelen. Dit hebben we samen gedaan middels praktische opdrachten en periodieke coachgesprekken. Resultaat is dat ik mij nu meer bewust ben van mezelf, mijn gedachten en emoties.

Tevens heeft zij mij tips en handvatten gegeven hoe ik mijn gedachten, emoties en drijfveren op een juiste manier kan inzetten om zowel op persoonlijk als professioneel vlak te groeien en in mijn kracht te staan. Yvonne is professioneel, luistert en vraagt door en ze is flexibel om het programma echt op jouw persoonlijke situatie af te stemmen. Yvonne, nogmaals enorm bedankt. Nu is het aan mij om dit verder op te pakken. En lukt dit even niet alleen? Dan weet ik dat Yvonne er is om mij weer verder te helpen.”